Equilar

Verzuimcoördinator

Regie op verzuim

De verzuimcoördinator zorgt ervoor dat alle stappen van de Wet verbetering poortwachter op tijd genomen worden en zorgt voor het contact tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever.

Bij -langdurig- verzuim is de Wet verbetering poortwachter van kracht. Dit is een Nederlandse wet gericht op het proces van terugkeer naar werk. Deze wet stimuleert dat iedereen er alles aan doet om het herstel te bevorderen.

Het proces

De Wet verbetering poortwachter legt de verantwoordelijkheid van het beperken van het verzuim en de re-integratie bij de werknemer en werkgever met (medische) ondersteuning van een bedrijfsarts of arbodienst. Om de werkgever en werknemer te ondersteunen bij dit proces is het van belang een goede verzuimcoördinator aan te stellen.Regie op verzuim

Een verzuimcoördinator voert namens de werkgever de regie over het verzuimproces. Deze verzuimcoördinator zorgt ervoor dat alle stappen van Wet verbetering poortwachter op tijd genomen worden en zorgt voor het contact tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever.

De verzuimcoördinator weet daarbij niet wat er medisch aan de hand is. Dat is ook niet nodig: voor het re-integreren van de werknemer is het vooral belangrijk te weten wat de werknemer nog wel kan. Dat wordt bepaald door de bedrijfsarts, die dit terugkoppelt aan de verzuimcoördinator. De verzuimcoördinator kan het advies van de bedrijfsarts dan weer vertalen in concrete plannen voor de re-integratie. 

 

Factsheet verzuimcoördinator

Een verzuimcoördinator kan iemand van uw eigen organisatie zijn, maar Equilar kan deze taak ook voor u uitvoeren. 

Download hier de factsheet 'Verzuimcoördinator' voor meer informatie.

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte op voor een verzuimcoördinator:

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.

Bekijk ook: