Equilar

Second Opinion

Bij twijfels over het advies

Wanneer een werknemer twijfels heeft over het advies van de bedrijfsarts, kan hij een second opinion aanvragen.

Wanneer een second opinion?

Bij twijfels over het inhoudelijke advies van de bedrijfsarts, mag werknemer een second opinion aanvragen. Een andere bedrijfsarts, niet werkzaam bij dezelfde arbodienst, geeft dan een zelfstandig advies voorzien van een onderbouwing. De werknemer bepaalt of hij toestemming geeft om dit advies met zijn eigen bedrijfsarts te delen. Op basis van het advies van de second opinion bedrijfsarts, beslist de eigen bedrijfsarts of zijn eerste advies moet worden aangepast. In principe bespreekt de eigen bedrijfsarts dit met de werknemer. 

Meer informatie over een second opinion

Soms is een second opinion niet voor iedere situatie passend. In sommige gevallen is de second opinion volgens de wet niet mogelijk of is er een alternatief dat wellicht beter aansluit. Via de site van Landelijke pool bedrijfsartsen second opinion, vindt u meer informatie over het aanvragen van een second opinion. 

Equilar biedt ervaren bedrijfsartsen aan om een second opinion uit te voeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. 

Wilt u meer weten over onze second opinion bedrijfsartsen?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.