Equilar

Het preventief spreekuur

Voorkomen is beter dan genezen

Bent u bang dat u ziek wordt door uw werk? En wilt u voorkomen dat u zich ziek moet melden? Dan kunt u terecht bij het preventief spreekuur: uw bedrijfsarts denkt dan met u mee over hoe u uitval door ziekte kunt voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat u gezond, veilig en plezierig kunt werken, kunt u bij een bedrijfsarts terecht voor vragen en advies, ook als u niet ziek gemeld bent. Een bedrijfsarts helpt namelijk ook bij het voorkomen van ziekte veroorzaakt door werk. U heeft het recht om gebruik te maken van een preventief spreekuur. U kunt dit via uw werkgever aanvragen of rechtstreeks bij Equilar wanneer u liever niet heeft dat uw werkgever ervan op de hoogte is. De bedrijfsarts bekijkt graag samen met u wat de vervolgstappen zijn om eventuele uitval te voorkomen.

Aanvragen via uw werkgever

U kunt een preventief spreekuur aanvragen bij uw werkgever. Uw leidinggevende kan u daarbij helpen.

Aanvragen rechtstreeks bij Equilar

Wilt u liever niet dat uw werkgever op de hoogte is van uw preventieve afspraak bij de bedrijfsarts? Dan kunt u rechtstreeks bij Equilar een afspraak inplannen. Dit betekent dat uw werkgever niet wordt geïnformeerd over de afspraak en dat de bedrijfsarts niets naar uw werkgever terugkoppelt. Tenzij u daar toestemming voor geeft. Maar let op: dit geldt alleen als u nog niet bent ziekgemeld bij uw werkgever. Bent u wél ziekgemeld, dan is er geen sprake van een preventief spreekuur en zijn wij verplicht om de terugkoppeling met uw werkgever te delen.

Om een preventief spreekuur aan te vragen bij Equilar, kunt u bellen naar 085 202 9 202.
U krijgt dan één van onze planners aan de lijn die u graag verder helpt bij het inplannen van het spreekuur.


Wat kost het preventief spreekuur?

Er zijn voor u als medewerker geen kosten verbonden aan het bezoeken van het preventieve spreekuur.


Hoe zit het met mijn privacy?

Alle gesprekken die tijdens het preventief spreekuur plaatsvinden, zijn vertrouwelijk. Deze vallen onder het medisch beroepsgeheim. De informatie die u geeft, wordt vertrouwelijk behandeld en vastgelegd in uw medisch dossier. Details over uw klachten en behandeling worden niet met uw werkgever gedeeld.

 

Bekijk ook:

Waarmee kunnen we u helpen?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.