Equilar

Ons verhaal

Ambitieus in inzetbaarheid

Wij ontzorgen werkgevers en werknemers bij preventie en verzuim. We zijn ervan overtuigd dat preventie de essentie is om tot positieve resultaten te komen en daarmee duurzame inzetbaarheid van mensen en organisaties te vergroten.

Wij ontzorgen werkgevers en werknemers bij preventie en verzuim. We zijn ervan overtuigd dat preventie de essentie is om tot positieve resultaten te komen en daarmee duurzame inzetbaarheid van mensen en organisaties te vergroten.

Missie, visie en kernwaarden

Equilar is een ambitieuze, gecertificeerde arbodienst met landelijke dekking. Samen met ruim 120 professionals ondersteunen we werkgevers bij het voorkomen en verlagen van verzuim.

Sinds februari 2020 ondersteunt Karmijn Kapitaal Equilar in het uitbouwen van haar marktpositie. In navolging van deze ambitie is Aquilum groep opgericht, welke inmiddels bestaat uit Equilar, Medicum Consult en Trans Lion.


Missie:

Equilar is de solide partner van werkgevers die inzetbaarheid centraal stellen met een positieve aanpak en ambitieuze doelen.

Visie:

Inzetbaarheid vraagt om ambitie, analyse en actie.

Werk is meer dan een baan

We staan met z’n allen continu ‘aan’. We zijn altijd bereikbaar. We willen het goed doen op ons werk, maar ook thuis. Nog nooit was er zo’n onduidelijke scheidslijn tussen werk en privé. Verzuimpercentages lopen op en daarnaast blijft er een tekort aan bedrijfsartsen.

Werkgevers zijn tegenwoordig ook meer dan ooit bezig met inzetbaarheid. En werknemers begrijpen steeds beter dat ze aan hun eigen inzetbaarheid moeten werken. Wij geloven dat werkgevers en werknemers er belang bij hebben om serieus aandacht aan inzetbaarheid te besteden. Om ambitieus beleid op inzetbaarheid te ontwikkelen. En dat beleid te vertalen naar de praktijk.

 

"Verzuim is onderdeel van het probleem, preventie onderdeel van de oplossing."

Positieve balans

Dat het anders moet, is voor Equilar wel duidelijk. Vandaar dat we veel meer inzetten op een totaaldienstverlening om organisaties daadwerkelijk gezond te maken. We doen niet aan symptoombestrijding, maar denken juist als echte partner mee over hoe uw medewerkers langer gezond en energiek aan de slag kunnen blijven.

Kan uw werknemer onverhoopt toch tijdelijk niet werken? Dan zorgen we voor goede ondersteuning bij het herstel en de re-integratie. Dit doen we samen met onze betrokken bedrijfsartsen en andere specialisten. Volgens ons kan dit alleen maar door een persoonlijke aanpak met korte lijnen. U krijgt daarom altijd een vast contactpersoon, waardoor we snel kunnen schakelen. Wij leveren maatwerk, wat inhoudt dat u alleen betaalt voor de afgenomen diensten. Wel zo eerlijk vinden wij.

Bekijk ook:

Waarmee kunnen we u helpen?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.